Vin Rosu - Familia Darabont - NT Cuvée 2020

Producator FAMILIA DARABONT
Romania Dealurile Crisanei, Romania
Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon
Pret
38,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 2,00 RON 12,00 RON
30+ phone Suna la 0771 482 898 phone Suna la 0771 482 898
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj

NT Cuvée 2020 produs de crama Darabont este un vin cupajat obtinut din Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon de culoare culoare rosu rubiniu. Nasul este generos in note de fructe rosii si negre completate de note subtile de baric. Gustul este rotund cu arome intense de fructe coapte (cirese, visine si coacaze negre) iar postgustul este mediu.

Asocieri culinare: mezeluri fine, branzeturi maturate dure si semidure si preparate din carne rosie, legume caramelizate.


FAMILIA DARABONT

La a treia generatie de viticultori, familia Darabont din Biharia, judetul Bihor, are acum in grija peste 40 de hectare de vie. Vita cultivata cu multa pasiune si strugurii alesi cu mare atentie aduc pe masa ta vinuri proaspete, din vii tinere, obtinute prin mijloace moderne.

mai mult...
Dealurile Crisanei
Feteasca Neagra

Vinuri Feteasca Neagra 

Feteasca Neagra de calitate de la cele mai importante crame romanesti. Feteasca Neagra este un soi de vita nobila romanesc din ai carui struguri de culoare neagra se produc vinuri rosii cu potential bun de invechire. Originea acestui soi autohton obtinut prin selectie populara din Vitis silvestris se crede c-ar fi in proximitatea localitatii Uricani, judetul Iasi. La inceput Feteasca Neagra a fost cultivata doar intre Carpati si Nistru (regiunea istorica Moldova). Insa datorita calitatii vinurilor din Feteasca Neagra soiul s-a raspandit apoi pe intreg teritoriul Romaniei si Republicii Moldova. 

mai mult...