Vin Alb - Giovanni Rosso - Etna Bianco DOP 2019

Italia Sicilia, Italia
Carricante
Pret
222,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Carricante

Etna Bianco DOP 2019 este un vin cu aspect limpede de culoare galben auriu. Nasul este intens si generos in note citrice si vegetale iar gustul este amplu si proaspat cu note minerale. Postgustul este revigorant.

Asocieri culinare: preparate pe baza de peste, fructe de mare si legume proaspete.

Maturare: 5 luni pe drojdii in cuve de inox

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


GIOVANNI ROSSO
“Vinul ar trebui sa oglindeasca Terroir-ul din care provine” Giovanni Rosso este o podgorie de familie care a luat nastere in anii 1890 in Serralunga d’Alba, pe arealul renumitelor vinuri rosii Barolo. Podgoria se intinde in subregiunile: Cerretta, La Serra, Broglio, Meriame, Sorano, Costa Bella, Lirano & Damiano si produce exclusiv vinuri rosii Barolo din soiul Nebbiolo. Proiectul de vinuri din Etna a luat nastere abia in 2016. Terroir-ul se situeaza in Solicchiata- Castiglione di Sicilia, mai exact pe partea de nord-est al Montedolce- un vulcan inactiv. Aici se produc atat vinuri rosii cat si vinuri albe care intruchipeaza unicitatea terroir-ului.
mai mult...
Sicilia
Sicilia este cea mai sudica regiune viticola din Italia si cea mai mare insula din Marea Mediterana. In prezent cele mai bune vinuri siciliene sunt seci si produse sub apelatiunea Terre Siciliane IGT, Etna DOC sau Sicilia DOC. Soiurile de struguri folosite in productia de vinuri siciliene sunt atat cele autohtone (Nero d'Avola, Catarratto, Nerello Mascalese si Nerello Cappuccio) cat si soiuri internationale.
mai mult...
Carricante
Carricante este un soi de strugure antic de la poalele Muntelui Etna, Sicilia, din care se obtin vinuri albe siciliene. Gama de vinuri albe Carricante sunt produse de obicei sub apelatiunea Etna DOC (Etna Bianco sau Etna Bianco Superiore) si sunt foarte apreciate pentru notele sale citrice si gustul sau revigorant si usor mineral specific terroir-ului. Invechit, vinul va revela o structura cremoasa cu arome de patiserie si mere verzi.
mai mult...