Stoc epuizat
Vin Spumant - Llopart - Corpinnat Brut Nature Reserva 2016
Vin eco: organic

Vin Spumant - Llopart - Corpinnat Brut Nature Reserva 2016

Spania Catalonia, Spania
Parellada, Macabeo, Xarel-lo
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Brut Nature
Culoare
Alb
Alcool
11.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Cava
Soiuri
Parellada, Macabeo, Xarel-lo

Corpinnat Brut Nature Reserva 2016 produs de crama Llopart este obtinut din 45% Xarel·lo, 35 % Macabeu si 20% Parellada. Are un aspect limpede si stralucitor, culoare galben pai deschis si perlaj fin. Nas expresiv in care predomina notele de mere verzi, pere si citrice dupa care-si fac simtita prezenta notele obtinute prin maturarea pe drojdii. Gustul este echilibrat, cu o prospetime revigoranta si arome de fructe cu miez alb. Postgustul lung si savuros deconspira o subtila aroma de migdala prajita.

Asocieri culinare: fructe de mare, peste, aperitive si mezeluri fine

Maturare: 36 de luni pe drojdii

Temperatura optima de servire: 6-8 grade C

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Cavă de sărbătoare

Dacă ochii-ți cad mai întâi pe Corpinnat e bine. Că asta și trebuie să reții, cava asta reprezintă una dintre etichetele producătorilor din frăția cavelor cu terroir, din locul unde acu 130 de ani apăreau primele bule din Spania. Este un triunghi al bermudelor unde topografia, cotele terenurilor, pantele dealurilor, orientarea, geomorfologia, litologia, solul și clima se-mbină ca să pună în valoare practicile viticole din regiune, oenologul fiind extraterestrul care îmbină totul făcând strugurii să dispară și să reapară într-un pahar la ani de zile după.<br /> <br /> Cam asta bei, dacă e să deschizi brut nature-ul. Aciditate, prospețime, o-nlesnire a celor 3 struguri ce evocă în primul rând fruct alb. Dar dansul bulelor mici, de lac al lebedelor joacă frumos pe balansul nasului cu notele secundare și terțiare de maturare. O plăcere suavă, o muzică-n surdină, un film bun de oscar. <br /> <br /> Cavă de nuntă mută, logodnă de argint sau seară romanțată cu dragostea din liceu. Cavă pentru 'de la 3 minute - la 8-9' ;)

Consideri aceasta recenzie folositoare? Da Nu

LLOPART
Familia Llopart cultiva struguri pe actualul domeniu inca din 1385, fiind atestat transferul pamantului catre Bernardus Leopardi, cunoscut in acea vreme drept Can Llopart de Subirats, printr-un document scris in latina si pastrat cu mare grija in arhiva familiei. Spre sfarsitul anilor 1800 familia s-a dedicat complet cultivarii strugurilor producand prima cava in 1887. Consolidand modul de operare si prelucrare a strugurilor, Pere Llopart i Vilarós se concentreza pe obtinerea calitatii in detrimentul cantitatii si in mijlocul anilor 1950 familia dobandeste statutul de producator emerit de cava.
mai mult...
Catalonia
Catalonia este o regiune vitivinicola cu un specific aparte in materie de vinuri spaniole fata de restul Spaniei avand o puternica influenta frantuzeasca. Clima catalana este partial mediteraneana. Spre interiorul continentului avem o clima continental-arida ce alterneaza cu frontul mai racoros dinspre poalele dealurilor. Pe portiunile mai inalte se cultiva soiurile specifice celebrelor vinuri spumante Cava- Macabeo, Parellada, Xarel-lo si Chardonnay- care imbogatesc portofoliul de vinuri din Catalonia. Soiurile de struguri specifice celebrelor vinuri din Catalonia sunt: Tempranillo (Ull de Llebre), Garnacha si Monastrell plus alte soiuri internationale specifice regiunii Bordeaux. Am pregatit o lista cu vinuri din Catalonia pe care sa le incerci chiar aici.
mai mult...
Parellada
Parellada este un soi de strugure alb originar din Catalonia, Spania. Alaturi de Xarel-lo si Macabeo, Parellada este unul din strugurii cheie in productia de vinuri spumante spaniole, Cava. Pe langa Cava, acest soi produce vinuri de calitate impreuna cu Sauvignon Blanc si Chardonnay.
mai mult...