Stoc epuizat
Vin Spumant - Llopart - Imperial Panoramic Corpinnat Brut 2014
Vin eco: organic

Vin Spumant - Llopart - Imperial Panoramic Corpinnat Brut 2014

Spania Catalonia, Spania
Parellada, Macabeo, Xarel-lo
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2014
Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
11.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Cava
Soiuri
Parellada, Macabeo, Xarel-lo

Imperial Panoramic Corpinnat Brut a fost obtinuta din 50% Xarel·lo, 40% Macabeu, 10% Parellada. Vizual incanta prin culoarea galben auriu si perlajul fin si dens. Nasul este dominat de note complexe specifice procesului de maturare (alune prajite si miere acompaniate de indicii minerale), iar gustul este cremos cu arome dulci acrisoare. Postgustul este persistent si delicat.

Asocieri culinare: fructe de mare, paella, preparate din bucataria indiana si chinezeasca picante.

Maturare: minim 70 de luni in sticla

Rated 4.10 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


LLOPART
Familia Llopart cultiva struguri pe actualul domeniu inca din 1385, fiind atestat transferul pamantului catre Bernardus Leopardi, cunoscut in acea vreme drept Can Llopart de Subirats, printr-un document scris in latina si pastrat cu mare grija in arhiva familiei. Spre sfarsitul anilor 1800 familia s-a dedicat complet cultivarii strugurilor producand prima cava in 1887. Consolidand modul de operare si prelucrare a strugurilor, Pere Llopart i Vilarós se concentreza pe obtinerea calitatii in detrimentul cantitatii si in mijlocul anilor 1950 familia dobandeste statutul de producator emerit de cava.
mai mult...
Catalonia
Catalonia este o regiune vitivinicola cu un specific aparte in materie de vinuri spaniole fata de restul Spaniei avand o puternica influenta frantuzeasca. Clima catalana este partial mediteraneana. Spre interiorul continentului avem o clima continental-arida ce alterneaza cu frontul mai racoros dinspre poalele dealurilor. Pe portiunile mai inalte se cultiva soiurile specifice celebrelor vinuri spumante Cava- Macabeo, Parellada, Xarel-lo si Chardonnay- care imbogatesc portofoliul de vinuri din Catalonia. Soiurile de struguri specifice celebrelor vinuri din Catalonia sunt: Tempranillo (Ull de Llebre), Garnacha si Monastrell plus alte soiuri internationale specifice regiunii Bordeaux. Am pregatit o lista cu vinuri din Catalonia pe care sa le incerci chiar aici.
mai mult...
Parellada
Parellada este un soi de strugure alb originar din Catalonia, Spania. Alaturi de Xarel-lo si Macabeo, Parellada este unul din strugurii cheie in productia de vinuri spumante spaniole, Cava. Pe langa Cava, acest soi produce vinuri de calitate impreuna cu Sauvignon Blanc si Chardonnay.
mai mult...