Vin Dulce - Malo Tojo - Moscatel de Setubal

Portugalia Setúbal, Portugalia
Pret
79,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 4,00 RON 24,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
ciocolata/desert

Fisa tehnica

Tip
Dulce
Culoare
Alb
Alcool
17%
Cantitate
500 ML
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Muscat De Alexandria

Moscatel de culoarea chihlimbarului, cu nas bogat in arome de coaja de portocala, ceai verde, alune si unt. Gustul este placut, cu o textura usoara si un final proaspat. Ideal de servit langa deserturi.


MALO TOJO
Malo Tojo provine din arealul viticol Setubal DOC, Portugalia. Este foarte renumit pentru vinurile sale fortifiate concepute aproape exclusiv din struguri Moscatel, primul vin fortifiat cu denumirea Moscatel de Setubal fiind inventat de José Maria da Fonseca in 1849. 
mai mult...
Setúbal
Setubal DOC este situat in Peninsula Setubal din sudul Portugaliei. Arealul a devenit popular datorita celebrelor vinuri fortifiate de Setubal.  Daca un vin fortifiat de Porto foloseste soiurile Tourigas, Castelaos si Tintas, specificul acestor vinuri  de Setubal consta in strugurii Moscatel (i.e. Muscat de Alexandria). Apelatiunea poarta denumirea orasului portuar Setubal asezat pe tarmurile nordice ale estuarului Sado, la sud de Lisabona. 

Specificul celebrelor vinuri Moscatel de Setubal consta in procesul de vinificare. Viticultorii din Setubal adauga cojile puternic parfumate ale strugurilor Moscatel in timpul procesului de fermentare iar apoi lasa continutul la macerat timp de 6 luni. Acest proces confera vinului Moscatel de Setúbal aroma sa intensa, picanta si florala.

mai mult...
Muscat De Alexandria
Muscat de Alexandria sau Moscatel de Setubal este un soi de strugure antic originar din Alexandria, Egipt din care se obtin vinuri dulci si vinuri fortifiate. Cele mai bune vinuri albe obtinute din Muscat de Alexandria le vom gasi in Australia, Sicilia si bineinteles in Setubal, Portugalia.
mai mult...