Vin Alb - New Chapter - Gruner Veltliner 2020
94FM
93JS

Vin Alb - New Chapter - Gruner Veltliner 2020

Producator NEW CHAPTER
Austria Niederosterreich , Austria
Pret
162,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 8,00 RON 48,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
branza maturata peste fructe de mare carne alba carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Grüner Veltliner

Cand vine vorba de vinificatorii Markus Huber and Lenz Moser (legende vii in lumea Veltliner) nu e de mirare ca noua lor creatie, New Chapter, a devenit la scurt timp etalonul soiului Gruener Veltliner in intreaga lume. Pentru aceasta, cei doi veterani ai vinului au folosit ca referinta doar cele mari nume din lumea vinurilor albe si rosé: Cloudy Bay, Chateau Carbonnieux Blanc, Pouilly Fumé Ladoucette, Desclans, Domaine Ott, etc.

New Chapter Grüner Veltliner este un vin de culoarea galben-verzui stralucitor, nas fin si elegant cu note proaspete si vegetale continuate de note de mere, guava, mango si tonuri usor afumate. Gustul este elegant si revigorant cu arome echilibrate de mar, pepene galben si tonuri minerale iar postgustul este revigorant si prelung.

Asocieri culinare: branzeturi maturate moi, preparate din carne de pui, vitel si porc, legume soté si peste


NEW CHAPTER
New Chapter este o crama din Austria asezata in arealul Niederosterreich, cea mai mare regiune viticola din Austria atat din punct de vedere al suprafetei cat si in ceea ce priveste productia de vinuri. Fondatorii cramei, Markus Huber si Lenz Moser si-au propus sa contureze unicitatea soiului autohton Gruener Veltline punand in practica toata experienta acumulata de-a lungul timpului. Gruener Veltliner de la New Chapter intruchipeaza tot ceea ce inseamna un vin alb din Austria. Elegante, fructate si complexe, New Chapter creaza vinuri de calitate cu scopul de a surprinde si incanta publicul larg.
mai mult...
Niederosterreich

Vinuri din Niederosterreich

Niederösterreich este cea mai mare regiune viticola din Austria situata in nord-estul tarii, la granita cu Slovacia si Republica Ceha. Niederösterreich cuprinde 16 regiuni viticole oficiale printre care mentionam Wagram, Thermenregion si Wachau. Gama de vinuri austriece produse in Niederösterreich sunt create din soiurile Grüner Veltliner si Riesling urmate ca importanta de Pinot Noir, Zierfandler si Sankt-Laurent.
mai mult...
Grüner Veltliner

Vinuri Grüner Veltliner

Grüner Veltliner este un soi de strugure originar din Austria din care se obtin vinuri albe. General vorbind un vin obtinut din Grüner Veltliner va avea note de citrice (lamaie si grapefruit) completate de note fructate, vegetale si indicii de piper.
mai mult...