Sampanie - Palmer & Co - Blanc de Blancs
92RP
91JS
La concursul de vinuri The Champagne & Sparkling Wine World Championship  acest vin a obtinut medalia de Champagne&Sparkling Gold.
La concursul de vinuri International Wine & Spirit Competition 2021 acest vin a obtinut medalia de aur.

Sampanie - Palmer & Co - Blanc de Blancs

Franta Champagne, Franta
Chardonnay
Pret
339,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 17,00 RON 102,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Spumante
Sampanie
Soiuri
Chardonnay

Palmer&Co Blanc de Blancs este o sampanie de o puritate incomparabila, obtinuta din struguri din soiul Chardonnay. In proportie de 90% strugurii provin din podgorii Premier Cru: Trepail & Villers-Marmery si Montagne de Reims, iar 10% Autre Cru: Côte de Sézanne. Prin cupajarea strugurilor Chardonnay Premier Cru, recunoscuti pentru eleganta si prospetimea ce o aduc vinului, cu delicatetea Chardonnayului din Côte de Sézanne rezulta un vin echilibrat, fructat si mineral. De retinut ca pentru sampania Palmer&Co Blanc de Blancs desi considerata Non-Vintage nu s-a folosit vin din rezerva ci doar productia anului 2013 pentru aceasta editie.

Maturare: 4.5 ani pe drojdii

Degorjare: 2018

Dozaj: 7g/l

Temperatura optima de servire: 9 grade C

Sampania Blanc de Blancs produsa de Palmer&Co are un aspect limpede, cu perlaj fin si dens, nas expresiv cu note pregnante de citrice si flori albe acompaniate de note de fructe cu miez alb si migdale. Gustul este echilibrat si catifelat, plin de prospetime care pune in evidenta aromele fructate si de toast ce persista si in postgust unde descoperim si o nuanta de mineralitata provenita din terroir.

Asocieri culinare: poate fi un aperitiv ideal inainte de cina sau se preteaza excelent cu fructe de mare, peste, branzeturi maturate moi si semidure dar si cu preparate din carne de pui


PALMER CO
Povestea cramei Palmer & Co. a inceput in 1947 datorita pasiunii pentru sampanie a 7 familii de viticultori. Impartasind aceeasi viziune pentru cum ar trebui sa fie o sampanie eleganta ultra-premium si-au concentrat eforturile spre a atinge acest ideal. In prezent Palmer&Co detine 415 ha de vite de vie in arealurile viticole Montage de Reims, Côte de Sézanne, Côte des Bar si Marne Valley din faimoasa regiunea Champagne. O mare parte dintre acestea fiind podgorii Grand Cru si Premier Cru. Diversitate oferita de aceste terroiruri a pus la dispozitia casei de sampanii Palmer&Co echilibrul, savoarea si mineralitatea ce se regaseste in fiecare din sampaniile lor.
mai mult...
Champagne
Champagne este o regiune viniviticola care si-a castigat notorietatea datorita unui vin spumant pe care-l cunoastem cu totii: sampania. Denumirea de sampanie/champagne este controlata si poate fi utilizata doar pentru vinurile spumante din urmatoarele apelatiuni: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne si Côte des Bar. Din punct de vedere al calitatii, din cele cateva sute de localitati ce intregesc regiunea Champagne doar 42 sunt Premier Cru si 17 Grand Cru, restul fiind Autre Cru.

Pentru obtinerea unei sampanii de calitate se folosesc soiurile: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Munier. Regiunea Champagne produce atat vinuri spumante non vintage cat si sampanii vintage apreciate in toata lumea. Un vintage este doar acela care intruneste toate conditiile optime de vinificare.

mai mult...
Chardonnay
Chardonnay este unul dintre cele mai faimose si plantate soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Cu toate ca cele mai expresive varietati de Chardonnay sunt produse in Burgundia si California, soiul a fost pus in valoare si de producatori din Italia, Australia, Noua Zeelanda si anumite parti din Africa de Sud. Aromele unui Chardonnay sunt greu de descris si difera de la o podgorie la alta; multe vinuri Chardonnay sunt foarte complexe, datorita metodei de producere. Astfel fermentatia malolactica aduce arome untoase si/sau maturarea cotribuie cu note de vanilie, fum si indicii de condimente precum cuisoare sau scortisoara. 
mai mult...