Stoc epuizat
Pizzorno - Tannat Reserva 2015
90DE

Pizzorno - Tannat Reserva 2015

Uruguay Canelones, Uruguay

Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj

Tannat maturat 12 luni in baricuri din stejar american, are culoarea rosu-rubiniu inchis cu reflexii violacee in margini, nas complex de fructe de padure, prune coapte, frunze de tutun si mirodenii dulci, gust savuros cu tanini foarte prezenti dar rotunzi, arome fructate de afine, cirese, capsuni si prune, iar postgustul este prelung si fructat.


PIZZORNO
In prezent Crama Pizzorno din Canelón Chico este condusa de a patra generatie a familiei continuand traditia vinificarii vinurilor uruguayene de calitate. Soiurile de struguri plantate aici sunt Tannat, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot, Pinot Noir, Muscat of Hamburg, Arinarnoa, Marselan, Malbec, Sauvignon Blanc si Chardonnay. Clima: climat mediteranean fierbinte cu ierni ploioase Sol: bogat in minerale, argila calcaroasa; fertil Vinificare: In pivnita vinurile sunt protejate cu atentie si sunt tinute la temperatura controlata. Pentru maturare se folosesc butoaie de stejar american si european care dau vinului un echilibru bun intre tonurile fructate si lemnoase. 
mai mult...
Canelones
Canelones este o regiune vitivinicola din Uruguay situata la nord de capitala tarii.Arealul gazduieste cele mai bune vinuri din Uruguay. Portofoliul de vinuri rosii din Canelones, Uruguay este predominat de vinuri rosii obtinute din soiul Tannat. Acest soi de struguri este mai popular in aceasta regiune decat in Madiran- locul de provenienta. Lista de vinuri din America de Sud, mai exact Canelones continua cu vinuri rosii obtinute din soiurile internationale Syrah, Cabernet Franc si Merlot. Acestea sunt complementate de varietatea de vinuri albe obtinute din Pinot Blanc, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc si Chardonnay..

Terroirul este situat in Sudul Americii de Sud la est de departamentul San Jose, aproape de tarmul Atlanticului, inspre estuarul Rio de la Plata in partea de vest. Orasele celebrelor vinuri din Uruguay, Juanico si Progreso, se gasesc in coltul sud-vestic al arealului, in apropierea orasului Canelones.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Canelones, America de Sud pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...