• Pret redus
Stoc epuizat
Vin Rosu - Poggiotondo - Chianti D.O.C.G. 2018
Vin eco: organic

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Sangiovese

Chianti cu aspect intens de culoare rosie cu reflexii grena. Nasul propune note parfumate de cirese negre si rosii dar si tonuri uscate de oregano ce se completeaza armonios oferind un complex aromatic tipic. Pe palatin se simt puternic aromele de cirese supracoapte echilibrate de tanini fermi si aciditatea vibranta, iar postgustul se resimte prelung si savuros.


POGGIOTONDO
Povestea Cramei Poggiotondo incepe in 1968 cand Carlo Antonini, un profesor pasionat de agricultura si apicultura, cumpara proprietatile ce apartinusera timp de veacuri familiei de vita nobila Conti Guidi. In prezent, Carlo impreuna cu sotia sa Alessandra isi concentreaza toate eforturile in a mentine traditia si in a aduce prestigiu terroirului prin vinurile create de ei. Poggiotondo este o crama certificata organic din din 2014, dupa 3 ani de conversie. Caracteristici: clima mediteraneana si solul calcaros contribuie la agricultura organica a cramei de 28 de hectare. Vinuri obtinute: Poggiotondo - Terre di Cresci 2015, Poggiotondo - Chianti Superiore D.O.C.G 2016, Poggiotondo - Chianti D.O.C.G 2017 si Poggiotondo - Vermentino 2016 Locatie: Toscana, Italia
mai mult...
Toscana
Toscana este cea mai cunoscuta regiune vitivinicola in materie de vinuri italiene. Faima se datoreaza peisajului pitoresc ce inconjoara intreg arealul si listei de vinuri din Toscana: Chianti, Brunello di Montalcino si Vino Nobile di Montepulciano. Pe langa vin rosu italian specific regiunii din Toscana, aici se produc vinuri albe seci de buna calitate. Vernaccia di San Gimignano a fost apreciat de insusi poetul medieval Dante Alighieri. Lista de vinuri din Toscana include celebrele vinuri albe dulci “Vin Santo” si vinuri rosii dulci “Elba Aleatico Passito”.

Soiul autohton intalnit in aproape toate aceste vinuri din Toscana este Sangiovese. De-a lungul timpului acesta a primit mai multe apelative in functie de regiunea de provenienta. Asadar in Brunello di Montalcino se va numi Brunello; in Montepulciano va fi Prugnolo Gentile iar in Morellino di Scansano se va numi Morellino. Un vin rosu cupajat Chianti trebuie sa contina soiul Sangiovese si cantitati mai mici de Canaiolo si Cabernet Sauvignon sau Merlot. Intr-un vin autentic din Toscana soiurile autohtone vor fi cele dominante chiar daca in compozitie se vor regasi si nume internationale.

Mai jos vei gasi portofoliul nostru de vinuri din Toscana atent selectionate care merita incercate

mai mult...
Sangiovese
Sangiovese este un soi de strugure din care se obtin vinuri rosii de calitate. Este cel mai cultivat soi din Italia. Un vin rosu obtinut din 100% Sangiovese este expresiv cu note de cirese si zmeura. Gustul are o textura delicata, structura excelenta, cu arome de fructe de padure coapte si smochine. In regiunea Toscana, Sangiovese va crea vinuri de calitate precum Brunello di Montalcino DOCG, Vino Nobile di Montepulciano sau Chianti.
mai mult...