Cupaj obtinut din 90% Sangiovese, 6% Canaiolo si 4% Colorino din vite de vie cu varste intre 20 si 70 de ani. Are un aspect limpede si o culoare rosu-grena, nas elegant cu note de fructe rosii, cirese coapte, smochine si condimente, completate de tonuri florale (trandafiri). Gustul se prezinta amplu si savuros cu tanini carnosi si textura catifelata, iar postgustul se resimte fructat si persistent.
Maturare: 18 luni in baricuri mari de stejar
Clientrul nu a scris detalii
Soiul autohton intalnit in aproape toate aceste vinuri din Toscana este Sangiovese. De-a lungul timpului acesta a primit mai multe apelative in functie de regiunea de provenienta. Asadar in Brunello di Montalcino se va numi Brunello; in Montepulciano va fi Prugnolo Gentile iar in Morellino di Scansano se va numi Morellino. Un vin rosu cupajat Chianti trebuie sa contina soiul Sangiovese si cantitati mai mici de Canaiolo si Cabernet Sauvignon sau Merlot. Intr-un vin autentic din Toscana soiurile autohtone vor fi cele dominante chiar daca in compozitie se vor regasi si nume internationale.
Mai jos vei gasi portofoliul nostru de vinuri din Toscana atent selectionate care merita incercate