Vin Alb - Chateau La Négly - La Brise Marine 2021

Franta Languedoc-Roussillon, Franta
Roussanne, Bourboulenc
Pret
88,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 4,00 RON 24,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2021
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Roussanne, Bourboulenc

La Brise Marine 2021 produs de crama Château La Negly este un vin luminos de culoare galben pai obtinut din soiurile de struguri Bourboulenc si Roussanne. Nasul este expresiv cu note de fructe exotice, mango si piersica alba completate de indicii de migdale proaspete. Gustul este mineral si complex iar postgustul este revigorant si persistent.

Asocieri culinare: fructe de mare, tartar de ton, preparate din bucataria mediteraneana

Maturare: 3 luni pe drojdii in cuve de inox, 10% din cupaj a fost maturat in baric

Temperatura optima de servire: 8° - 10°C

Rated 3.90 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


CHATEAU LA NÉGLY
" Celui qui sait déguster ne boit plus jamais de vin, mais il goûte ses suaves secrets " - Salvador Dali Asezata in regiunea viticola La Clape, Languedoc- Roussillon, fata in fata cu Marea Mediterana, crama Château la Négly produce atat vinuri rosii cat si vinuri albe de calitate exceptionala din soiurile de struguri Syrah, Grenache, Mourvedre respectiv Chardonnay, Sauvignon Blanc, Bourboulenc si Roussanne. In prezent crama Château de la Négly este administrata cu succes de familia Paux-Rosset.
mai mult...
Languedoc-Roussillon
Languedoc-Roussillon este cea mai mare zona vitivinicola din lume. Regiunea se afla in sudul Frantei, la est de Nimes si Montpellier, de-a lungul Mediteranei pana la granita cu Spania.

Portofoliul de vinuri din Longuedoc - Rousillon, Franta pun accent pe vinuri rosii cupajate, vinuri spumante Blanquette de Limoux, vinuri fortifiate si pe vinuri rosé. Languedoc si Roussillon sunt doua regiune disctincte ale arealului Languedoc-Roussillon. Acestea difera intre ele din punct de vedere cultural si din punct de vedere al stilului de vinuri obtinute. Languedoc produce vinuri rosii fructate, corpolente si complexe iar Roussillon se concentreaza pe vinuri fortifiate.

Lista de vinuri din Languedoc-Roussillon este imbogatita de vinuri rosii obtinute din Cabernet Sauvignon, Merlot, Mourvedre, Grenache, si Syrah ssi de vinuri albe obtinute din Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Bourboulenc, Chenin Blanc, Grenache Blanc, Piquepoul, Marsanne si Roussanne.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Longuedoc - Rousillon pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Roussanne
Roussanne este un soi de strugure alb originar din partea de nord a regiunii viticole Valea Ronului. Numele in sine e de fapt o caracterizare al strugurelui care la coacere capata o culoare galben rosiatica. Un vin alb produs exclusiv din acest soi este predominant vegetal cu note de ceai, continuat de note de pere si miere. Alaturi de soiul de strugure Marsanne, Roussanne apare cel mai adesea in selectia de vinuri cupajate din nordul Ronului si in Châteauneuf-du-Pape, dar in cantitati mai mici.
mai mult...