Vin Rosu - Casa Castillo - Valtosca V15 2015

Spania Jumilla, Spania
Syrah
Pret
245,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase fructe de mare carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Syrah

Jumilla
Regiunea vitivinicola Jumilla din Murcia are o istorie foarte bogata. Cultura celebrelor vinuri spaniole a inceput in perioada coloniilor grecesti. Peisajul regiunii Jumilla este pictat cu vai largi si platouri intrerupte de lanturi muntoase care traverseaza Murcia dinspre mare inspre Platoul Central.

In DO Jumilla se foloseste preponderent soiul Monastrell atat pentru vinuri Jumilla rosii cat si pentru vinuri rosé. Soiul Monastrell reprezinta 80% din productia de vinuri spaniole din Jumilla, iar restul de 20% este completat cu soiurile Garnacha, Garnacha Tintorera si Cencibel. Recent au fost permise si soiuri mai internationale precum Syrah, Merlot si Cabernet Sauvignon. In materie de vin alb in Jumilla se folosesc soiurile Macabeo, Airén, Pedro Ximénez, Malvasia si Chardonnay. Un vin rosu din Jumilla trebuie sa contina un minim de 80% Monastrell. Aceeasi regula se aplica si in cazul vinurilor rosé.  Lista de vinuri din Jumilla este completat de Jumilla Dulce (i.e. vin dulce) care poate fi creat in toate cele trei culori: vin rosu, vin rosé sau vin alb.

Mai jos iti propunem o lista de vinuri spaniole din Jumilla pe care sa le incerci.

mai mult...
Syrah
Syrah este un soi de strugure rosu provenit din Franta, de pe valea Rohne-ului. In lumea noua, strugurele Syrah a fost dezvoltat intr-un vin diferit, numit Shiraz. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Fiind un vin traditional frantuzesc, Syrah exprima in tinerete arome florale, iar odata cu trecerea timpului, acesta dezvolta arome de piper alb si negru, note ierboase, piele si fum.
mai mult...