11 produse

Filtre active

Jumilla

Regiunea vitivinicola Jumilla din Murcia are o istorie foarte bogata. Vinul si cultura vinului isi are inceputurile in perioada coloniilor grecesti. Peisajul regiunii Jumilla este pictat cu vai largi si platouri intrerupte de lanturi muntoase care traverseaza Murcia dinspre mare inspre Platoul Central.

In DO Jumilla se foloseste preponderent soiul Monastrell atat pentru vinuri rosii cat si pentru vinuri rosé. Soiul Monastrell reprezinta 80% din productia zonei, iar restul de 20% fiind completat de soiurile Garnacha, Garnacha Tintorera si Cencibel. Recent au fost permise si soiuri mai internationale: Syrah, Merlot si Cabernet Sauvignon. In materie de vin alb se folosesc soiurile Macabeo, Airén, Pedro Ximénez, Malvasia si Chardonnay. Un vin rosu de Jumilla trebuie sa contina minim 80% Monastrell. Aceeasi regula se aplica si la vinul rose. Jumilla Dulce (i.e. vin dulce) poate fi creat in toate cele trei culori: vin rosu, vin rosé sau vin alb.