Vin Rosu - Corte Lenguin - Amarone della Valpolicella La Coeta 2018

Italia Veneto , Italia
Pret
242,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 12,00 RON 72,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
16%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Corvina, Rondinella, Corvinone

Amarone della Valpolicella La Coeta este un vin generos de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii grena in margini. In nas se simt o multitudine de note fructate (fructe uscate, stafide, cirese) completate de tonuri vanilate, picante si indicii de cacao. Pe palatin se resimte amplu, gemos/dulceg si suav cu un complex aromatic incantator in care fructele negre coapte si condimentele amintite in nas se exprima mult mai intens. Gustul este echilibrat si elegant cu o prospetime aparte si un postgust aromat si prelung.

Asocieri culinare: mancaruri pe baza de carne rosie si branzeturi maturate

Maturare: 30 luni in baric

Recomandam o ora de decantare inainte de a fi servit!


CORTE LENGUIN
Corte Lenguin s-a infiintat la inceputul secolului XX, in renumita regiune Valpolicella. Istoria cramei este extrem de interesanta, sustinand despre Corte Lenguin ca ar fi fost infiintata de un cavaler pe nume Lorenzo, ce apartine Ordinului Cavalerilor Silvio Vantini.  In prezent, crama s-a adaptat noilor modalitati de vinificare si produce vinuri de top precum Amarone, Recioto si Valpolicella, pe cele 10 hectare aflate in posesia cramei Corte Lenguin.
mai mult...
Veneto
Veneto este o regiune vitivinicola importanta din nordul Italiei. Din punct de vedere administrativ alaturi de Trentino-Alto Adige si Friuli-Venezia Giulia formeaza departamentul Triveneto. Desi este mai mica decat celelalte regiuni vitivinicole din Italia – Piedmont, Toscana, Lombardia, Puglia si Sicilia – arealul Venetto produce o cantitate mai mare de vinuri italiene. Pe langa vinuri rosii Valpolicella , Amarone si vin dulce Recioto, 25% din aceste vinuri din Veneto sunt vinuri spumante sub apelatiunea DOC/DOCG.

Din punct de vedere geografic regiunea Veneto este impartita in trei. In partea de nord-vest la poalele Alpilor, pe marginea estica avem tarmul Lacului Garda. In partea de est al lacului, la nord de Verona se afla Valpolicella cu subregiunea Valpantena iar la est de Valpolicella, Soave. Vinurile cupajate Valpolicella au la baza soiurile autohtone Corvina, Rondinella si Molinara iar Garganega si Trebbiano sunt soiurile cheie pentru elegantul vin alb Soave. Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir (Pinot Nero) si Carmenere sunt soiurile care produc celebrele vinuri din Veneto impreuna cu Pinot Grigio si Tocai Friulano. In partea de nord a regiunii dincolo de raul Piave, Prosecco este cel care domina.

Te invitam sa incerci portofoliul nostru de vinuri din Veneto in randurile ce urmeaza.

mai mult...
Corvina
Corvina este soiul de strugure cheie in producerea vinului Valpoliclla, fiind un strugure rosu de origine italiana. Acest soi de strugure se deosebeste prin aromele de visina, lipsa de culoare si de taninuri. Din acest motiv, un vin din soi 100% Corvina este unul de culoare deschisa cu structura usoara. Corvina este si soiul ce poate sa fie supus procesului apassimento de uscare a strugurilor, in producerea de Amarone. Corvina este plantat foarte mult in nord-estul Italiei si folosit in productia de vinuri DOC, DOCG si IGT. Acesta este un ingredient cheie in vinuri precum Amarone, Bardolino sau Valpolicella. In aceste cupaje, Corvina ofera o aciditate ridicata si arome de cirese si arome erbacee, tipice acestor vinuri. Corvina a ajutat si la dezvoltarea vinurilor din alte tari, precum Argentina si Australia, fiind plantat nu doar pe teritoriul Italiei.
mai mult...