Vin Spumant - Llopart - Corpinnat Brut Nature Reserva 2018

Spania Catalonia, Spania
Parellada, Macabeo, Xarel-lo
Pret
140,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Brut Nature (Zero Dozaj)
Culoare
Alb
Alcool
11.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Cava
Soiuri
Parellada, Macabeo, Xarel-lo
Corpinnat Brut Nature Reserva 2018 produs de crama Llopart este obtinut din soiurile specifice unui Cava de exceptie: Xarel·lo, Macabeo si Parellada.

De culoare galben pai, cu aspect limpede si stralucitor, acest Corpinnat Brut Nature Reserva are un perlaj fin si persistent. Notele nazale deconspira un parfum de citrice si mere verzi. Pe palatin se resimt aromele fructate, oferind un gust proaspat si revigorant, totodata lasand loc si de un final lung, catifelat, de migdala prajita.

Asocieri culinare: fructe de mare, peste, aperitive si mezeluri fine

Maturare: 36 de luni pe drojdii

Temperatura optima de servire: 6°-8°C
Rated 3.90 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


LLOPART
Familia Llopart cultiva struguri pe actualul domeniu inca din 1385, fiind atestat transferul pamantului catre Bernardus Leopardi, cunoscut in acea vreme drept Can Llopart de Subirats, printr-un document scris in latina si pastrat cu mare grija in arhiva familiei. Spre sfarsitul anilor 1800 familia s-a dedicat complet cultivarii strugurilor producand prima cava in 1887. Consolidand modul de operare si prelucrare a strugurilor, Pere Llopart i Vilarós se concentreza pe obtinerea calitatii in detrimentul cantitatii si in mijlocul anilor 1950 familia dobandeste statutul de producator emerit de cava.
mai mult...
Catalonia
Catalonia este o regiune vitivinicola cu un specific aparte in materie de vinuri spaniole fata de restul Spaniei avand o puternica influenta frantuzeasca. Clima catalana este partial mediteraneana. Spre interiorul continentului avem o clima continental-arida ce alterneaza cu frontul mai racoros dinspre poalele dealurilor. Pe portiunile mai inalte se cultiva soiurile specifice celebrelor vinuri spumante Cava- Macabeo, Parellada, Xarel-lo si Chardonnay- care imbogatesc portofoliul de vinuri din Catalonia. Soiurile de struguri specifice celebrelor vinuri din Catalonia sunt: Tempranillo (Ull de Llebre), Garnacha si Monastrell plus alte soiuri internationale specifice regiunii Bordeaux. Am pregatit o lista cu vinuri din Catalonia pe care sa le incerci chiar aici.
mai mult...
Parellada
Parellada este un soi de strugure alb originar din Catalonia, Spania. Alaturi de Xarel-lo si Macabeo, Parellada este unul din strugurii cheie in productia de vinuri spumante spaniole, Cava. Pe langa Cava, acest soi produce vinuri de calitate impreuna cu Sauvignon Blanc si Chardonnay.
mai mult...