Vin Alb - Bodvin - Muskotály Tokaj 2018

Producator BODVIN
Ungaria Tokaj, Ungaria
Pret
50,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 3,00 RON 18,00 RON
30+ phone Suna la 0771 482 898 phone Suna la 0771 482 898
Cantitate

Asocieri culinare
branza maturata ciocolata/desert

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Demidulce
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sargamuskotaly (Moscato Giallo)

Un vin limpede de culoare galben-pai cu nas expresiv si parfumat dominat de note de fructe tropicale si mere gutui, gust aromat si mineral, aciditate echilibrata, final proaspat si persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si patiserie dulce

Temperatura optima de servire: 10-12 grade Celsius


BODVIN
Crama Bodvin o gasiti in localitatea Mád din regiunea vitivinicola Tokaj, renumita la nivel mondial pentru vinurile de desert. Insa crama Bodvin produce atat vinuri dulci in stilul Tokaji cat si seci de cea mai buna calitate sub atenta supraveghere a enologului Orosz Gabor. Soiurile cultivate din care se produc vinurile cramei sunt: Furmint, Hárslevelű si Sargamuskotaly (Moscato Giallo).
mai mult...
Tokaj

Vinuri Tokaj

Tokaj este cea mai renumita regiune vitivinicola de pe teritoriul Ungariei datorita nectarului creat sub forma unui vin de desert Tokaji. Regiunea se situeaza in nord-estul Ungariei la granita cu Slovacia. Centrele importante ale productiei de vinuri din Tokaj se afla in orasele Mad, Tacal si Tokaj. Soiurile de struguri din care se creaza renumitele vinuri de desert sunt: Furmint, Harslevelu si Sárga Muskotály (Muscat Blanc),in aceasta ordine de importanta.

Incepand cu sec 21, Tokaj a inceput sa se remarce si pentru vinuri seci. In general, aceste vinuri de calitate sunt etichetate cu numele soiului din care sunt create. Furmint este soiul care domina arealul Tokaj si este responsabil pentru crearea unora dintre cele mai complexe si mai longevive vinuri din lume.

mai mult...
Sargamuskotaly (Moscato Giallo)

Vinuri Sargamuskotaly (Moscato Giallo)

Sargamuskotaly sau Moscato Giallo) face parte din familia de struguri antici Muscat. In mare parte il vom gasi in regiunea viticola Alto Adige, Italia si Tokaj, Ungaria. Gama de vinuri Moscato Giallo sunt expresive si parfumate, dominate de note de fructe tropicale si mere gutui. Gustul este aromat si mineral.
mai mult...