Stoc epuizat
Vin Alb - Quinta do Vallado - Reserva 2019
93RP
92WE

Vin Alb - Quinta do Vallado - Reserva 2019

Portugalia Douro, Portugalia
Arinto, Arinto de
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Arinto, Arinto de Bucelas, Rabigato, Gouveio, Viosinho

Reserva 2019 produs de crama Quinta do Vallado este un vin cu aspect luminos de culoare galben pai si reflexii aurii in margini obtinut din Rabigato, Gouveio, Viosinho si Arinto. Nasul este parfumat cu note minerale ce integreaza notele specifice de baric. Gustul are o structura complexa care dezvaluie note intense de citrice iar postgustul este savuros si persistent.

Asocieri culinare: salate, fructe de mare, carne alba, paste.

Maturare: 7 luni in baricuri frantuzesti


QUINTA DO VALLADO
Crama Quinta do Vallado a fost infiintata in 1716 si este considerata una din cele mai vechi si mai renumite din regiunea Douro. Crama este situata in apropierea oraselului Peso da Régua si a apartinut legendarei Dona Antónia Adelaide Ferreira. Quinta do Vallado a fost transmisa din generatie in generatie apartinand si in prezent familiei Ferreira.

Quinta do Valado se focuseaza in mare parte pe productia de vinuri fortifiate dar are in portofoliu si o gama de vinuri rosii si vinuri albe de foarte buna calitate. De asemenea arealul se intinde pe 65 hectare, 10 din ele fiind alocate viilor vechi plantate in anii 1920 (Vinha da Granja) si anii 1950 (Vinha da Coroa).

mai mult...
Douro
Douro este o regiune vitivinicola din nordul Portugaliei, casa vestitelor vinuri din subregiunea Porto. Arealul isi trage numele de la raul Douro care il strabate de la granita cu Spania pana in subregiunea Porto unde se varsa in Atlantic. Productia de vinuri din Douro se imparte in mod egal intre vinuri fortifiate si vinuri linistite, adesea nefiltrate. In regiunea viticola Douro se planteaza cu precadere soiuri de struguri din care se obtin vinuri rosii, cum sunt: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cao and Tinta Roriz (Tempranillo). Touriga Nacional este cel mai apeciat iar Touriga Franca este cel mai cultivat.

Mai jos gasiti o selectie de vinuri din Douro pe care va invitam sa le incercati!

mai mult...
Arinto
Arinto sau Pederna cum i se mai spune, este un soi de strugure din Portugalia, foarte raspandit in jurul Lisabonei. Un vin alb obtinut din soiul de strugure Arinto este foarte citric cu arome de lamaie si grepfrut, iar pe masura trecerii timpului, acesta capata arome bogate de piersici coapte. Pe langa Lisabona, soiul Arinto se cultiva in regiunile viticole Vinho Verde, Ribatejo, Bairrada, Douro si Alentejo.
mai mult...