Vin de Porto - Quinta do Vallado - Porto LBV 2017

Portugalia Douro, Portugalia
Field Blend
Pret
138,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
branza maturata ciocolata/desert

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Dulce
Culoare
Rosu
Alcool
20%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Field Blend

Porto LBV 2017 produs de crama Quinta do Vallado este un de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii grena in margini. Buchetul din nas este expresiv si foarte fructat in care predomina note de fructe negre si indicii de mirodenii dulci. Gustul are o structura densa si savuroasa in care regasim note de cirese, fructe negre de padure si taninuri foarte mature si rotunde. Postgustul este persistent si intens.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure si deserturi

Maturare: 3 ani partial maturat in baricuri traditionale (toneis).

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


QUINTA DO VALLADO
Crama Quinta do Vallado a fost infiintata in 1716 si este considerata una din cele mai vechi si mai renumite din regiunea Douro. Crama este situata in apropierea oraselului Peso da Régua si a apartinut legendarei Dona Antónia Adelaide Ferreira. Quinta do Vallado a fost transmisa din generatie in generatie apartinand si in prezent familiei Ferreira.

Quinta do Valado se focuseaza in mare parte pe productia de vinuri fortifiate dar are in portofoliu si o gama de vinuri rosii si vinuri albe de foarte buna calitate. De asemenea arealul se intinde pe 65 hectare, 10 din ele fiind alocate viilor vechi plantate in anii 1920 (Vinha da Granja) si anii 1950 (Vinha da Coroa).

mai mult...
Douro
Douro este o regiune vitivinicola din nordul Portugaliei, casa vestitelor vinuri din subregiunea Porto. Arealul isi trage numele de la raul Douro care il strabate de la granita cu Spania pana in subregiunea Porto unde se varsa in Atlantic. Productia de vinuri din Douro se imparte in mod egal intre vinuri fortifiate si vinuri linistite, adesea nefiltrate. In regiunea viticola Douro se planteaza cu precadere soiuri de struguri din care se obtin vinuri rosii, cum sunt: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cao and Tinta Roriz (Tempranillo). Touriga Nacional este cel mai apeciat iar Touriga Franca este cel mai cultivat.

Mai jos gasiti o selectie de vinuri din Douro pe care va invitam sa le incercati!

mai mult...
Field Blend
Field Blend este un mix de diverse soiuri indigene (atat rosii cat si albe) cultivate in aceeasi podgorie sau terroir si fermentate in acelasi timp, un element cheie in diferentierea de mixul standard de soiuri de struguri unde procesul de cultivare si vinificare se face separat. Un vin Field Blend este foarte expresiv si complex ce ne reda cu acuratete expresia si autenticitatea terroirului sau podgoriei de provenienta.
mai mult...