2 produse

Filtre active

Vinuri din Ningxia

Ningxia este regiunea vitivinicola din centru - nord al Chinei. Valea puternic irigata de Fluviul Galben la poalele Muntelui Helan s-a dovedit a fi cea mai promitatoare regiune producatoare de vinuri din China. Vom avea asadar o gama variata de vinuri de calitate in Ningxia, China obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon, Cabernet Gernischt si Chardonnay. Una din subregiunile terroir-ului Ningxia, Helan Mountain este foarte bine vazuta din anul 2003 cand a devenit prima apelatiune oficiala de vinuri din China. Buchetul de vin rosu cupajat Cabernet Helan Qing Xue Jia Bei Lan - 2009 a captat atentia la un targ international de vinuri unde a si castigat un trofeu important la Decanter World Wine Awards in 2010.

Marile case de vinuri de calitate cum ar fi Pernod Ricard si Moet Hennessy si-au manifestat interesul asupra acestei regiuni vitivinicole impreuna cu alti producatori importanti de vinuri din China. Lista de vinuri din China in regiunea Ningxia continua cu soiurile Chardonnay si Riesling. Mai nou, podgoriile din regiune si-au manifestat interesul de a experimenta cu soiul Syrah in productia de vin spumant.

In regiunea viticola Ningxia clima este continentala pe intreg arealul, cel mai apropiat ocean aflandu-se in vest la 950 km distanta.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Ningxia, China pe care va invitam sa le incercati.